nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Info

Adrian Nastase la “Of, presa mea!”

O problema dezbatuta in emisiunea "Of, presa mea!" de vineri, 8 octombrie a fost aceea a interventiei statului in piata institutiilor media.

Printre tehnicile folosite, pe langa tolerarea datoriilor unor institutii media, se numara si publicitatea din zone pe care le controleaza factorul politic, incurajandu-se astfel functionarea favorabila a institutiilor media.

Iata cateva reactii ale premierului Adrian Nastase:

 

"Considerati ca atitudinea guvernului care plateste publicitate unor ziare care il injura permanent este inteligenta? [...] Ziarele cu tiraje mari sunt mai curand critice la adresa guvernului si acestea au in acelasi timp publicitate mai mare din partea guvernului".

 

Afirmatia este contrazisa de catre Mircea Toma prin situatia ziarului "Evenimentu Zilei" care "nu a mai primit publicitate de aproximativ 1 an". "Exceptie care intareste regula; dar foarte mult o intareste!", este reactia premierului. "S-a incercat sa se spuna ca Guvernul sau eu dictam publicitatea." si comenteaza textul faxului care i-a fost citit:

 

"Publicitatea se acorda de catre fiecare minister in parte pe baza unor reguli[...]. In legatura cu aceasta hartie, eu nu am semnat niciodata si nu am aprobat nici un contract de publicitate. De aceea, sunt ziare in care colegi de-ai mei sunt laudati sau in orice caz, nu sunt criticati, in timp ce exista ziare in care sunt pagini sau secvente importante de publicitate de la Guvern unde eu sunt injurat copios, ceea ce dovedeste ca aceasta scrisoare nu a fost luata in seama cel putin de colegii mei ministri sau ca nu acesta a fost spiritul in care am discutat noi aceasta problema la Guvern. [...] Eu nu am dat niciodata bani pentru publicitate, nu am aprobat nici un contract, iar lucrul asta se vede in presa! In presa scrisa. [...]Hartia nu a fost pusa in aplicare sau nu a avut nici un fel de efect practic."

 

"Ce pot eu sa comentez in legatura cu o hotarare care a fost luata de un Consiliu Judetean?" raspunde premierul la provocarea de a comenta decizia CJ Vrancea, care, asemanator deciziei guvernului, a adoptat "procedura si modalitatea de aducere la
cunostinta publica a hotararilor si dispozitiilor cu caracter normativ", una din prevederi fiind: "Publicarea in presa se va face in functie de situatia concreta a actului normativ adoptat si doar cu aprobarea prealabila a presedintelui CJ Vrancea"

Data publicării: 10 Octombrie 2004 | 08:15
tipăreşterecomandă

Citeşte:

test cover

Ultima oportunitate pentru inscrieri in competitia OpenAd

Prima saptamana de licitatii on-line pe site-ul www.nustadeoparte.ro s-a incheiat

ABSOLUT a prezentat in cadrul AdPrint European Festival, doua expozitii: ABSOLUT LEGENDS respectiv ABSOLUT VANILIA


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server