nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Dpdv

Internăucii de pe România 3

Emisiunea „Internautii” a canalului România Tineret de joia trecuta a fost dedicata Tarii Sfinte. La inceput, o voce feminina a facut un profil documentat al locului, de la migratiile triburilor de evrei la cucerirea Ierusalimului de catre arabi. OK.

A urmat tragedia radiofonica. Invitatul emisiunii a fost cineva prezentat drept candidat la functia de consilier al sectorului 3 (!!!). Care s-a nimerit sa ajunga si el in Israel, in vreo excursie. Omul parca facea o compunere de clasa a treia - dar o citea la examenul de geografie de la bac.

 

Pentru aceasta persoana semidocta rau si inspirata deloc, orasul Tel-Aviv este “un oras linistit, cu cladiri moderne si cu negustori evrei si arabi, care traiesc in pace si prietenie”. Ca si Ierusalimul, “un oras occidental, in care cultura evreilor, cultura crestinilor si, asta... cultura musulmana se imbina armonios”... Acolo se afla “Zidul Plângerii, care este al evreilor, Mormântul Sfânt, care este al crestinilor, si asta... Al-Acta (!!!), care este a musulmanilor. Al-Acta este un loc unde se roaga musulmanii”.

 

In replica scenarizata, unul dintre invitatii telefonici ai emisiunii a fost Raj Tunaru, care a precizat ca la iesirea din Israel a fost anchetat timp de patru ore si ca daca ajunge Primar general nu va permite ca in Bucuresti sa apara diferentele de bogatie din Ierusalim, dar va face din capitala României celebrul Mic Paris. „Probabil, Raj, Mossadul a aflat ca am infiintat, impreuna cu tine Partidul Tineretului Democrat...”, a râs, intemeiat, invitatul din studio. Pentru a-si dovedi buna-credinta (fata de…), presedintrele PSD al SRR asigura accesul pe postul de radio public a acelei parti din “opozitie” despre care se spune ca si-a creat-o Puterea.

 

Una peste alta, emisiunea a batut chiar spre anti-semitism soft: realizatori si invitati de parte masculina s-au intrecut in bancuri cu evrei (care sunt tristi când câstiga un meci de fotbal, pentru ca au dat doua si au luat unul) si in convingerea ca evreii sunt super-interesati de bani si ca, in consecinta, conduc cele mai mari companii din lume - dar, cu toate astea, isi respecta traditiile...

 

In afara fetelor implicate, care au aratat decenta si documentare, barbatii au scos pe gura doar stereotipii, mistocareli, bancuri proaste si banalitati. Pare-se ca, in curând, canalul România 3 Tineret va mai "emite" doar pe net; adica deloc. Pentru ca merita! (La o adica, ar putea fi transformat in post radio cu si pentru fete.)

 

Petre Munteanu

Data publicării: 13 aprilie 2004 | 11:25
tipăreşterecomandă
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
apreciază

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server