nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Mythos Italia: Ferrari în premiera la Bucuresti

În perioada 17 iunie - 4 iulie 2004 se desfăşoară la Romexpo „Mythos Italia”, prima expoziţie de design dedicată Italiei. „Mythos Italia”, o veritabilă vitrină a creativităţii italiene, va prezenta în premieră în România cele mai spectaculoase piese de design de provenienţă italiană, de la maşini de colecţie şi prototipuri realizate de designeri cunoscuţi în toată lumea, la bolizi de Formula 1, colecţii de îmbrăcăminte, marochinărie, accesorii, parfumuri şi bijuterii.

Timp de 18 zile, publicul român va avea ocazia să vadă prima prezentare Ferrari din România, acompaniată de o suită impresionantă de maşini de excepţie, şi de un spaţiu complementar, dedicat în întregime Formulei 1. Mythos Italia este o adevărată premieră pentru Europa de Est prin faptul că reuneşte sub acelaşi acoperiş o suită de creaţii italiene, automobile care „au scris istoria”: Ferrari, Lamborghini şi Maserati, şi alte prototipuri semnate de cele mai cunoscute case de design.

 

Desfăşurată în pavilionul central de la Romexpo, expoziţia va folosi forma clădirii pentru a recrea un monument arhitectonic marcant al Romei: “Colosseum”-ul. Pentru prima dată de la deschiderea ei, în 1967, clădirea Romexpo va aborda o amenajare interioară surprinzătoare. Grandoarea decorului şi costumele Operei Naţionale din Bucureşti vor reprezenta un cadru impresionant, nonconvenţional, pentru automobilele de colecţie, cele mai avangardiste creaţii în materie de design auto, semnate de monştrii sacrii precum Bertone, Pininfarina sau Giugiaro.

 

Ferrari va prezenta cele mai recente modele ale sale, precum şi câteva modele alese special pentru a permite publicului să aprecieze evoluţiile estetice, tehnice şi tehnologice ale constructorului în ultimii 20 de ani. Constructorul italian, care a făcut din fiecare model exclusivist scos pe piaţă un simbol al generaţiei sale, legând armonios trecutul cu viitorul, va aduce la Bucureşti Ferrari 250 Gt Coupé, 360 Modena Spider, F40 Competizione, 550 Modena Competizione, 360 Modena, 456m Gt, 575m Maranello şi Challenge Stradale.

Lamborghini va prezenta câteva creaţii semnate de casele de design Bertone şi Gandini: Lamborghini Diablo, Espada, Countach 25 anniversary, Jarama. Două alte modele marcante, temperamentale, purtând nume ce trimit la celebrele corida, pe care publicul român va avea ocazia să le admire la Romexpo sunt diabolica Lamborghini Countach, alegorie a anilor ’70 - ’80, şi tulburătoarea Miura, maşină simbol a anilor ’60.

 

Autoitalia, partener principal al  evenimentului, va prezenta noul model Maserati Quattroporte, care de acum este disponibil de acum şi pe piaţa românească, împreuna cu un scurt istoric al mărcii, ilustrat de modelele cele mai importante pentru constructor. Marca Maserati va mai fi reprezentată şi de modelele Ghibli, Barcheta, Spyder, Coupé şi Gransport.

 

Trecutul glorios al lui Maserati şi prezenţa impozantă a mărcii Ferrari în competiţiile de Formula 1 vor beneficia de asemenea de un spaţiu special, unde maşinile de cursă, ecranele de proiecţie şi prezentările de accesorii vor permite publicului să descopere una dintre cele mai fascinante discipline sportive din lume. Vizitatorii Mythos Italia vor avea ocazia să descopere ultimele noutăţi din domeniu, tehnologii de ultimă oră, inovaţii în forme aerodinamice, greutatea materialelor, suspensii, cutii de viteze, totul la intensitate maximă.

 

De asemenea, Fiat îşi va prezenta ultimele modele, pe care cei prezenţi le vor putea viziona şi încerca în timpul expoziţiei. Alfa Romeo va prezenta modelele semnate Giugiaro Design: Brera, Caimano, Iguana, precum şi alte mari pagini din istoria sportivă a mărcii.  

 

Casele de design Pininfarina, Bertone, Italdesign - Giugiaro, Gandini, Zagatto, cele mai importante nume italiene din domeniu, reprezintă la momentul actual adevărate corporaţii, a căror componentă primordială este cercetarea teritoriilor neexplorate ale aerodinamicii, şi pentru care inventarea de noi tehnologii şi exploatarea de noi materiale constituie o misiune de principiu.  Aceşti monştrii sacri în materie de caroserie avangardistă vor expune la Bucureşti aproape 40 dintre modelele care au revoluţionat lumea designului auto, univers într-o permanentă mişcare. Intenţia expoziţiei este de a prezenta calităţile artistice ale acestor adevărate capodopere, produse ale imaginaţiei creatorilor contemporani, cu o folosire judicioasă a noilor tehnologii.

 

Designerul Pininfarina, creatorul stilului italian de arhitectură automobilistică, care îmbină tradiţia tehnologică şi optica spectaculoasă cu peste 50 de ani de experienţă în design, va expune prototipuri precum Lancia Astura Cabriolet, Dino 206 Competizione, Lancia Beta Montecarlo, sau Alfa Romeo Dardo. Considerat cel mai prestigios creator de caroserii al lumii, cu realizări cunoscute şi admirate de întregul mapamond, designerul italian va aduce în scenă prototipuri precum Ferrari Mythos, model care a inspirat şi numele expoziţiei. O maşină sport, bazată pe modelul Testarossa, care se joacă cu volumele într-un mod extrem de provocator, cu caroseria construită în întregime din fibre de carbon.

 

Bertone este un alt nume celebru al designului italian, o companie care în 90 de ani a scris pagini importante în istoria industriei automobilistice, datorită abilităţii de a combina inovaţia şi produsele de înaltă calitate. La Mythos Italia va fi prezent cu maşini concept precum Nivola, Marzal, Lancia Stratos, Zer şi Blitz.  

Goergetto Giugiaro este designerul responsabil de crearea unora dintre cele mai bine vândute maşini în întreaga lume. El este creatorul unei noi ere: curentul “folded paper” a fost o inovaţie care a marcat designului anilor ’70, când maşinile au început să aibă unghiuri din ce în ce mai ascuţite, precum Lotus Esprit, Volkswagen Golf, Hyundai Pony şi Lancia Delta. Oficial, sub marca Italdesign, Giugiaro a stilizat mai mult de 100 de automobile, care au fost realizate ulterior în producţie de masă. Din 1974, casa Italdesign şi-a organizat un departament intern pentru dezvoltarea unor proiecte destinate şi altor sectoare industriale decât automobilele: fotografie/optică, telefoane, mobilă, aparatură electrocasnică, calculatoare, ceasuri şi multe altele.

 

Casa Italdesign - Giugiaro vine în România cu câteva maşini concept, care au  fost expuse la cele mai importante saloane auto din întreaga lume: Columbus, Aztec, Cala, Kubang, Formula 4. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere impresionantul “Columbus”: un microbuz creat pentru a-l omagia pe Cristophor Columb, cu ocazia aniversării a 500 de ani de la descoperirea Americii.  O altă încântare pentru privitori: modelul Formula 4, conceput de Italdesign pe scheletul Fiat Bravo, cu caroserie monolitică, nonconformistă, realizată din materiale plastice. Sigură şi performantă, Formula 4 seamănă foarte bine cu Formula 1, din punct de vedere al stilului şi eleganţei.

 

Pentru a putea oferi vizitatorilor o gamă de suveniruri de la expoziţie, „Mythos Italia” va prezenta, reunite în cadrul aceluiaşi eveniment, pe lângă maşini de colecţie italiene, prototipuri realizate de designeri cunoscuţi în toata lumea şi maşini de Formula 1, şi produse ale celor mai prestigioase mărci de modă, accesorii şi parfumuri italiene. Prin spaţiile importante puse la dispoziţie modei, expoziţia va fi adresată în aceeaşi măsură femeilor cât şi amatorilor de maşini. Preţul biletelor de intrare va fi unul accesibil pentru toate categoriile.

 

„Mythos Italia” este un eveniment aflat la a şaptea ediţie pe plan mondial, primele desfăşurându-se la Bandol (1993) şi Deauville (1994) în Franţa, Barcelona (1995) în Spania, Tel Aviv (1996, 1997 şi 1998) în Israel. Fiecare dintre aceste ediţii ale evenimentului s-a bucurat de participarea a peste 120 000 de vizitatori. „Am ales Italia deoarece creatorii italieni au fost primii in lume care au valorizat designul, acest “plus” al creaţiei industriale”, afirmă Alexandru Gad, organizator al expoziţiei. „Mythos Italia” este primul dintr-o serie de evenimente anuale care vor permite publicului românesc să descopere stilul de viaţă italian, francez, anglo-saxon, german, asiatic, ş.a.m.d.

Expoziţia „Mythos Italia” este organizată în cooperare cu AutoItalia, beneficiind totodată de colaborarea Romexpo şi a Operei Naţionale Bucuresti, si de sprijinul activ al companiilor Generali Asigurări, Banca Italo-Romena, Alitalia, Shell, şi Pirelli. Organizatorii mulţumesc de asemenea pentru sprijinul acordat Camerei de Comerţ Italiene, Institutului Naţional de Comerţ Exterior Italian, Ambasadei Italiei la Bucureşti şi Fundaţiei Sistema Italia-România.

Data publicării: 11 mai 2004 | 20:30
tipăreşterecomandă
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
apreciază

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by