nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

SIMFEST 2004 si-a desemnat laureatii

Juriul celei de-a doua editii a Festivalului Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti, condus de Lucian Ionica, Directorul TVR Timisoara, a vizionat timp de 5 zile cele 95 de productii inscrise in competitie. Au trimis lucrari televiziuni locale, producatori independenti si studiouri de productie video din 20 de orase.

 

Competitia s-a desfasurat pe 5 sectiuni: Stiri, Publicistica (Reportaj TV, Documentar, Ancheta TV), Videoclip (cu sectiunile: videoclip muzical, videoclip publicitar si videoclip electoral), Divertisment si Multimedia (Site WEB si CD de prezentare).

 

In perioada 27-29 august, jurnalistii prezenti la Simeria, judetul Hunedoara, au avut ocazia, pe langa vizionarea creatiilor inscrise in concurs, sa analizeze o parte din problemele cu care se confrunta mass-media romanesti in cadrul celor doua mese rotunde organizate: „Coruptia in publicitate” si „De ce mor jurnalistii de televiziune in Romania?”.

 

In cadrul festivalului a fost proiectat, in exclusivitate pentru Romania; filmul artistic „Paznicul padurii” ( The game keeper), o productie  2004 a Studiourilor MOSFILM care are un mare succes la aceasta ora in Rusia. A fost prima proiectie a filmului in strainatate si la ea a participat, ca invitate de onoare, actrita Oksana Stashenko si producatoarea Nadezda Berezina.

 

In cele 3 zile de festival au mai avut loc peste 20 de ore de proiectii publice, desfasurate in salile Liceului Waldorf din Simeria si in aer liber, la teatrul de vara din Simeria, o prezentare a Institutului International Multimedia din Deva si un spectacol de teatru sustinut de colectivul Teatrului National din Targu Mures.

 

Palmaresul SIMFEST 2004 este urmatorul:

 

Premiul pentru cel mai bun grupaj de stiri

Alpha TV Petrosani, pentru calitatea continutului si a mosului echilibrat de prezentare

 

Premiul pentru cea mai buna ancheta TV

Alpha TV Alba Iulia , respectiv productiilor „Buciumul de aur”, de Ionut Radulea si Silviu Morogan si „Arme albe pentru bani negri”, de Carmina Marcalian, Radu Ciubotea si Florin Dobrater, pentru implicarea in problemele majore ale comunitatii locale si pentru profunzimea obiectivitatea investigatiei jurnalistice.

 

Premiul pentru videoclip muzical

„VIP”, realizat ROFILCO FILM STUDIO, Iasi, pentru rafinamentul si eleganta expresiei vizuale.

 

Premiul pentru videoclip electoral

Nu se acorda.

 

Premiul pentru videoclip publicitar

„Pita”, ROFILCO FILM STUDIO, Iasi

 

Premiul pentru Site WEB

Pagina WEB NOVOCAINEGFX.com, de Radu Ceuca, Simeria, pentru usoara accesare a informatiei si pentru designul indraznet.

 

Premiul pentru creatie multimedia

“Uniunea Europeana pe intelesul tuturor”, realizat de Rompres si Media Biz

“Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi”, realizat de ROFILCO FILM STUDIO Iasi, pentru dezvoltarea unui concept de comunicare simplu si eficient prin care este pusa in valoare informatia.

 

Premiul pentru imagine

Marius Danci, pentru productiile “Popa sasilor” si “Frontiera din fiecare” pentru plasticitatea si exprisivitatea imaginii ca suport determinant in doua genuri diferite.

 

Premiul pentru reportaj TV

“Finii de la Sucevita” si “ Lagarul de dincolo de lagar”, de Carmen Olaru, TVR Iasi pentru caldura umana cu care sunt infatisate destinele unor oameni marcati de jocul istoriei

 

Premiul pentru divertisment

„Slatina alegatoare”, Atelierul de creatie video Slatina pentru subtila creionare in spirit caragialesc a unor aspecte din campania electorala locala.

 

Premiul pentru scenariu

“Soah”, de Radu Balas, Studio X, Tirgu Mures pentru profunzimea dramaturgica si forta de evocare a unui trecut tragic.

 

Premiul special pentru protejarea naturii

“Fumul”, de Diana Trocmaer, TVR Timisoara

In fata numeroaselor acte de agresiune impotriva echilibrului naturii echipa de realizatori a abordat un subiect pe care multi l-am fi considerat lipsit de importanta, dar care afecteaza viata unei comunitati.

 

Marele Premiu SIMFEST 2004

„Patratul rosu”, realizator Ionut Dragotesc, Alpha TV Petrosani pentru modul simplu, direct si emotionant, prin care infatiseaza situatia dramatica a unor mineri din Valea Jiului.

 

Organizator,

Ioan Ceausescu

Data publicării: 01 Septembrie 2004 | 10:15
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server