nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Info

In publicitatea viitorului, sunetul va fi ingredientul principal

Cel putin asa sustine Julian Treasure, fostul presedinte al agentiei Just. El a lansat in saptamana trecuta o noua firma numita The Sound Agency.

Scopul firmei, se subintelege din nume, este acela de a acorda consultanta in ceea ce priveste utilizarea sunetului pentru a obtine rezultate optime de la produsul respectiv. Succesul firmei se va baza pe faptul ca toate firmele de azi investesc multi bani in imagine – branding, publicitate si design, dar nici una nu s-a gandit la aspectul fonic, aspect care influenteaza orice posibil cumparator al produsului sau serviciului.

 

Majoritatea sunetelor pe care le auzim zi de zi sunt negative, daca nu chiar daunatoare. Exemplele sunt multe: circulatie intensa, avioane, zgomote industriale si mai ales fundalul sonor care se “impune” clientului la cafenele, restaurante, baruri si cluburi.

 

“Nu este vorba ca cineva utlizeaza sunetul intr-un mod negativ” sustine Treasure, dar fara cunostinte, patronii isi fac rau singuri prin combinarea produsului sau serviciului vandut cu zgomote sau muzica inadecvata. Vestea buna, continua Treasure, este ca de azi incolo, cu o investitie minima, aceste firme vor beneficia de muzica si sunete care vor relaxa clientii precum si angajatii, sporind astfel veniturile si notorietatea.

 

The Sound Agency este prima agentie de acest gen in Marea Britanie. Firma dispune de ultima tehnologie in domeniu si de un know-how deosebit, oferit de cei mai mari experti in domeniu din Marea Britanie. Agentia se concentreaza pe aspectul de a inlatura zgomote neplacute in favoarea celor mai potrivite pentru mediu respectiv, dar se va ocupa si de imbunatatirea locatiilor cu un sunet sau zgomot “nici prea prea, nici foarte foarte”.

In 2002 Julian Treasure a vandut agentia sa Just Customer Communication celor de la Interpublic pentru a se ocupa de aceasta ultima idee.

Data publicării: 27 aprilie 2004 | 13:08
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server