Nokia lanseaza un nou smart phone

Nokia intentioneaza sa lanseze luna viitoare un nou smart phone cu o camera incorporata de un megapixel, ca parte a efortului sau de a-si largi portofoliul de produse.

Nokia 6670 este capabil sa produca imagini cu rezolutie de 1152-864 pixeli. Dispozitivul este dotat cu un software de inregistrare video si editare foto cu capacitati de introducere de text. Utilizatorii pot captura, tipari, stoca si trimite fotografii si video.


Smart telefonul este bazat pe sistemul de operare Symbian si are capacitati de Web browsing si poate lucra cu atasamente e-mail si fisiere PDF. Dispozitivul are o tastatura wireless pliabila, iar utilizatorii pot tipari documentele de pe acesta via Bluetooth.

 

Compania a declarat ca noul telefon este raspunsul la cererea din partea utilizatorilor de noi produse wireless.

"Suntem martorii unei rapide schimbari a PDA-urilor (personal digital assistants) cu smart telefoanele, si asta deoarece producatorii pot sa icluda atat voce cat si functionalitatile unui PDA intr-un singur dispozitiv", a declarat Juha Putkiranta, senior vice president al Nokia.

 

Telefonul este proiectat pentru retelele GSM (Global System for Mobile). Acesta va costa aproximativ 614$ si va avea versiuni atat pentru Europa cat si pentru Statele Unite.

 

Producatorul a declarat ca modelul 6670 este primul produs din seria 60 care va avea software antivirus dezvoltat de F-Secure. Telefonul este, de asemenea, compatibil cu sistemul wireless de pozitionare globala al Nokia pentru aplicatii si servicii de localizare.

Separat Nokia a anuntat un sistem wireless de monitorizare a locuintei care poate trimite mesaje text, imagini si video direct pe telefonul mobil. Unitatea combina o camera digitala si un transmitator GSM si este capabila sa captureze imagini de calitate megapixel si video clipuri cand este detectata miscare sau la intervale prestabilite de timp. De asemenea, poate notifica utilizatorii asupra variatiilor de temperatura.
Sistemul va fi disponibil in Europa, Orientul Mijlociu si Asia-Pacifica in ultimul trimestru al acestui an, la un pret de aproximativ 554 $.