Publicitatea finlandeza salveaza babuini

Week-endul trecut, presa finlandeza a relatat faptul ca gradina zoologica din Helsinki se vede obligata sa renunte la toti babuinii pe care ii detine.

Situatia a fost calificata drept inaceptabila de agentia locala de publicitate Bob Helsinki care a luat atitudine si a promis ca va salva animalele.

 

Gradina zoologica Hogholm a constatat ca nu mai poate sa ofere maimutelor conditii satisfacatoare de trai si ca singura solutie ar fi eutanasierea lor. Animalele, care traiesc in Helsinki din 1960, sunt programate pentru injectia letala in urmatoarele saptamani.

 

Agentia Bob Helsinki, o agentie tanara dar bine cunoscuta in Finlanda, a reactionat la aceasta stire si, intr-o declaratie oficiala, a anuntat nasterea organizatiei “Salvati Babuinii”.

 

Organizatia nou-infiintata va lupta pentru pastrarea animalelor in viata. Pe de alta parte, actiunea de PR care se vrea una de anvergura va ajuta sa mentina agentia intr-o pozitie favorabila, estimeaza surse din publicitatea finlandeza. Acest lucru este cu atat mai plauzibil avand in vedere ca presa scrisa si televiziunea finlandeza au relatat la nivel national cele petrecute.