Presa britanica ar putea boicota Premier League

Un nou conflict intre mai multe publicatii englezesti si liga suprema a fotbalului englez, Premier League, ameninta sa lase fotbalul britanic fara mediatizare incepand de lunea viitoare.

Principalul motiv al conflictului este dorinta presei englezesti de a oferi cititorilor mai multe servicii online in legatura cu fotbalul englezesc, propunere care nu pare a fi aceptata de Premier League. Deoarece cele doua parti nu au putut ajunge la un compromis, reprezentantii presei au amenintat cu un boicot total. Daca rezolvarea nu va veni pana duminica noapte, meciurile de luni se vor disputa fara fotografi si jurnalisti relateaza The Guardian.

 

Motivul pentru refuzul reprezentantilor Premier League de a permite difuzarea imaginilor digitale de la meciuri este una simpla – de ce sa nu o faca chiar ei in locul presei? Ca atare, Premier League a cerut 7% din profitul presei pentru a-si da acordul.

 

Ca un preludiu al amenintarilor, presa britanica a inceput deja sa mascheze publicitatea pentru sponsori principali Premier League Coca Cola si Barclay’s Bank.