Campofrio si OSIM pe bancile Tribunalului

Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci ar putea fi chemat in judecata de catre Asociatia Romana a Carnii, se arata intr-un comunicat Campofrio, preluat de Cotidianul.

Asociatia Romana a Carnii a convocat o inturnire pentru a lua o decizie cu privire la intentarea unui process impotriva OSIM avand in vedere ca Oficiul de Stat a acordat  exclusivitate companiei Cris-Tim asupra marcii “Salam Sasesc”.

 

Asociatia Romana a Carnii (ARC) considera ca decizia OSIM afecteaza toti producatorii de mezeluri interni si creeaza un precedent nefast.

 

Campofrio nu exclude posibilitatea unui proces individual impotriva OSIM, distinct fata de procesul ARC. Campofrio a inaintat deja sesizari catre forurile europene competente in acest caz prin intermediul atasatului comercial al Spaniei la Bucuresti. Cazul urmeaza sa fie analizat inclusiv de forurile superioare europene.

 

Scandalul marcii „Salam Sasesc" a pornit dupa ce Cris-Tim a reusit sa impuna acest produs pe piata ca urmare a unei campanii publicitare intense. Alti cativa producatori de mezeluri au intrat ulterior pe piata cu aceasta marca, despre care sustin ca este generica si ca nu poate fi inregistrata.