nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Incepe competitia pentru responsabilitate sociala

In perioada 13 octombrie - 19 noiembrie a.c. au loc inscrierile la cea de-a treia editie a Galei Societatii Civile, cel mai important eveniment de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social, care se desfasoara anul acesta sub patronajul Delegatiei Comisiei Europene in Romania.

Membrii organizatiilor neguvernamentale sau ai unor grupuri de initiativa sunt invitati sa inscrie in concurs proiectele pe care vor sa le promoveze in fata sectorului de afaceri, a mass-media si a publicului larg. Cele 8 sectiuni in care se pot inscrie sunt: Educatie si cercetare; Protectia mediului; Apararea drepturilor individuale/colective; Comportament civic si participare publica; Arta si cultura; Sanatate; Servicii sociale pentru categorii defavorizate; Dezvoltare economica si sociala.

 

Chiar daca nu sunt eligibile proiecte care au ca principal organizator o companie privata, reprezentantii sectorului de afaceri au ocazia sa identifice la Gala Societatii Civile cei mai potriviti parteneri sau proiecte neguvernamentale in care sa investeasca.

 

“Parteneriatele cu organizatii sau grupuri comunitare sunt o buna metoda prin care o companie isi poate atinge obiectivele de PR. Clienti mai fideli, angajati mai responsabili si mai implicati, parteneri de afaceri de calitate sunt doar cateva dintre rezultatele unui astfel de parteneriat”, sustine Andrei Bortun, Director General Millenium Communication, initiatorul Galei Societatii Civile.

 

Pentru a realiza o galerie a celor mai bune proiecte, Gala Societatii Civile aduce in fiecare an un juriu format din personalitati publice credibile, care detin o bogata expertiza in domeniu.

 

Presedintele de Onoare al juriului la aceasta editie este Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Din juriu mai fac parte: Cristian Pirvulescu (Asociatia ProDemocratia), Dan Manoleli (FDSC), Dumitru Sandu (Universitatea Bucuresti), Alexandru Lazescu (eRomania Gateway Association),  Monica Macovei (APADOR-CH), Silviu Lupescu (Editura Polirom), Mihai Oroveanu (Muzeul National de Arta Contemporana), Marian Preda (Facultatea de Sociologie, Universitatea Bucuresti), Sorin Ionita (SAR), Adrian Miroiu (SNSPA), Laszlo Potozky (Fundatia pentru Parteneriat).

 

„Increderea romanilor in organizatiile neguvernamentale a crescut constant in ultimii ani. Procentul celor care au incredere in ONG-uri a ajuns de la 13% in 2001 la 26% in acest an, conform Barometrului de Opinie Publica din luna mai”, arata Dragos Dehelean, Presedinte Asociatia de Comunicare Ethos, organizatorul Galei Societatii Civile. „Ma astept ca si sectorul de afaceri sa gaseasca din ce in ce mai multe argumente pragmatice in favoarea parteneriatelor cu structurile societatii civile”.

 

Pentru ca isi propune sa demostreze publicului larg cat de importanta este implicarea in proiecte neguvernamentale, Gala Societatii Civile este sustinuta de o serie de institutii media dintre cele mai importante: Televiziunea Romana, Radio Europa FM, Academia Catavencu, Capital, Cotidianul, Ziua, Curentul, Media&Advertising, B 24 FUN, Romania Data Systems.

 

Pe langa juriul principal, au fost invitate in cadrul unui Juriu al Presei, o serie de personalitati marcante ale mass-media din Romania, care vor evalua performantele din ultimul an ale societatii civile. Din Juriul Presei fac parte: Dragos Stanca (Ziarul Financiar), , Ovidiu Miculescu (Europa FM), Andreea Rosca (Capital), Sorin Rosca Stanescu (Ziua), Ioana Lupea (Cotidianul), Mircea Toma (Academia Catavencu), Tia Serbanescu (Curentul), Marian Voicu (Televiziunea Romana).

 

 „Filozofia organizatiilor neguvernamentale de succes din Romania trebuie cunoscuta, promovata si sprijinita de cat mai multi dintre noi”, motiveaza Andreea Rosca, redactor sef la Capital implicarea ei in aceasta editie a Galei Societatii Civile.

Inscrierile in concurs se fac online accesand pagina de internet a proiectului, www.galasocietatiicivile.ro,  pana pe data de 19 noiembrie a.c.  Evenimentele si Festivitatea de Decernare a Premiilor se vor desfasura in perioada 7-9 februarie 2005, in Bucuresti.

 

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communciations organizat de Asociatia de Comunicare Ethos.

Data publicării: 18 Octombrie 2004 | 13:54
tipăreşterecomandă

Citeşte:

Vernisaj la Galeria H’ART - F.A.Q. about Steve the Great

Green Pixel premiata pe plan international

AdPrint - echipe de creatie din 13 tari europene si–au inscris lucrari in festival

Inca un rand de (la) Timisoreana!


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server