HP lanseaza imprimanta Photosmart 8150

Continuand traditia in domeniul fotografiei digitale, HP lanseaza in aceasta toamna noua generatie de imprimante foto. Imprimanta HP Photosmart 8150 inglobeaza o serie de functii aparte de editare si prelucrare a fotografiilor independent de calculator, oferind o calitate ireprosabila a pozelor imprimate.

Imprimanta HP PS 8150 va ofera avantajul de a avea un mini laborator foto digital chiar acasa, cu un cost scazut de achizitie, si cu o calitate net superioara laboratoarelor foto traditionale. Datorita ecranului LCD color de dimensiuni generoase (6.4 cm diagonala) si a cititoarelor de carduri de memorie, imprimanta Photosmart 8150 va ofera toate avantajele pe care un utilizator de camera foto digitala le-ar dori in momentul prelucrarii si imprimarii fotografiilor sale.

 

Cele 5 cititoare de carduri de memorie integrate - accesand nu mai putin de 11 tipuri si formate de carduri - va permit accesarea, vizualizarea, prelucrarea si imprimarea fotografiilor salvate pe acestea fara a fi nevoiti sa porniti calculatorul personal, indiferent de modelul de aparatului foto digital. Este de ajuns sa introduceti cardul de memorie intr-unul din cititoare, si imediat fotografiile vor fi afisate pe ecran.

 

Printre functiile oferite de noua imprimanta foto PS8150, se numara deja cunoscutele functii de rotire, marire si reincadrare a fotografiilor. Dimensiunea fotografiei imprimate poate fi aleasa direct de pe panoul frontal, imprimanta oferindu-va posibilitatea de a tipari mai multe fotografii la dimensiunea dorita pe o singura coala de hartie foto, imprimare cu sau fara margine, sau chiar crearea unor albume de fotografii.

 

In cazul imprimarii directe a pozelor, puteti opta pentru dimensiuni de la cunoscutele 9x13 sau 10x15 cm, pana la un  A4 complet, fara margine. Imprimanta poate tipari fara margine pe orice dimensiune de hartie, inclusiv pe hartie panoramica. Daca ati efectuat fotografii panoramice cu camera dumneavoastra (mai multe fotografii succesive, alipite pentru a recrea intregul peisaj), aveti posibilitatea sa le imprimati la cea mai buna calitate, fara margini albe, pe hartie de dimensiune 10x30 cm sau chiar 215x610 mm (2 coli A4 puse una langa alta).

 

De asemenea, imprimanta va ofera posibilitatea imprimarii directe a fotografiilor la dimensiunea standard de pasaport, buletin etc. Printr-o simpla apasare de buton, fotografia selectata este imprimata la dimensiunea dorita, in mai multe exemplare pe coala de hartie foto. Nu mai aveti decat sa decupati fiecare poza si astfel aveti fotografiile tip pe care le-ati dorit. Astfel, imprimanta devine un puternic instrument de lucru chiar si in cazul laboratoarelor foto traditionale, care doresc sa ofere servicii foto digitale la minut, fara fi nevoie de o investitie importanta si fara a fi necesara prezenta - de multe ori problematica - a unui calculator personal.

 

Printre functiile avansate de prelucrare a fotografiilor fara calculator se numara si cea de eliminare a ochilor rosii din fotografii in momentul imprimarii, cea de modificare a culorilor - se poate imprima orice fotografie in modul alb-negru, sepia, antic - precum si efecte de imbunatatire a calitatii fotografiilor: modificarea luminozitatii sau contrastului acestora. Printr-o simpla apasare de buton, imprimanta va cauta ochii rosii aparuti in fotografie ca urmare a folosirii blitului si ii va indeparta in mod automat. Astfel, poza imprimata va fi perfecta, fara ca neplacutul efect sa mai fie prezent.

 

Pentru utilizatorii creativi, HP PS8150 pune la dispozitie cateva functii de realizare a unor albume de fotografii, printre care se numara si posibilitatea de a adauga rame colorate pozelor imprimate. Astfel, se poate alege dintr-o gama larga de culori si forme de rame, fotografiile imprimate reprezentand personalitatea fiecaruia dintre dumneavoastra.

 

Pentru situatiile in care imprimanta este conectata la un calculator personal, aveti posibilitatea de a va da frau liber imaginatiei, orice idee creativa putand fi pusa in practica prin intermediul suitei de aplicatii HP Image Zone livrata impreuna cu imprimanta.

 

Posibilitatile de conectare ale imprimantei sunt multiple, aceasta putand fi legata de un calculator prin intermediul portului USB de mare viteza - caz in care cititoarele de carduri pot fi folosite pentru descarcarea automata a fotografiilor in calculator sau pentru trimiterea acestora pe e-mail - sau la o camera foto digitala compatibila cu standardul PictBridge pentru imprimarea directa - caz in care nu mai este necesara prezenta unui card de memorie pe care sa fie salvate pozele. Optional, imprimanta se poate conecta la un telefon mobil cu camera foto sau la orice alt dispozitiv Bluetooth, prin intermediul adaptorului radio Bluetooth. Acesta permite posesorilor de telefoane mobile cu camera foto integrata tiparirea fotografiilor realizate prin simpla trimitere a acestora prin Bluetooth catre imprimanta, fara a mai fi nevoiti sa le descarce in calculator sau sa le trimita pe SMS sau e-mail.

 

Indiferent ca imprimati de pe calculator, de pe un card de memorie, direct de pe camera foto sau de pe un telefon mobil, calitatea fotografiilor rezultate este excelenta, imprimanta fiind capabila sa imprime in mod standard cu 6 culori diferite - tehnologia HP Photoret IV. Optional, puteti imprima fotografii alb-negru profesionale prin folosirea cartusului suplimentar foto gri, care va realiza poze de o calitate rar intalnita. Pentru utilizatorii care doresc imprimarea de documente text, HP pune la dispozitie cartusul negru, care obtine o calitate desavarsita a textului sau graficelor dumneavoastra. Rezistenta in timp a fotografiilor realizate pe hartia foto HP este de peste 100 de ani, pozele nedeteriorandu-se in timp.

 

HP este un furnizor global de produse, tehnologii, solutii si servicii pentru toate categoriile de utilizatori de la consumatorul obisnuit pana la marile corporatii. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipamente de calcul, servicii globale si solutii de prelucrare digitala a imaginii.

 

Compania Hewlett-Packard este prezenta pe piata romaneasca in mod neintrerupt din anul 1975. Succesul obtinut in distributia echipamentelor HP a determinat deschiderea in anul 1997 a reprezentantei in Romania si apoi, in mai 2000, a societatii comerciale Hewlett-Packard Romania.

HP comercializeaza in Romania intregul portofoliu de produse si servicii,  printr-o  bogata retea de parteneri locali, respectiv 17 parteneri directi si peste 200 reselleri activi.