nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Creeaza-ti mediul: o invitatie de la Holcim

Holcim impreuna cu Fundatia CONCEPT si in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii lanseaza astazi proiectul educational „Creeaza-ti mediul!”.

Proiectul educational „Creeaza-ti mediul!se adreseaza elevilor din invatamantul primar si gimnazial romanesc, clasele IV-V, si isi propune sa formeze, inca de la aceste varste (10-12 ani), un comportament civic de protectie a mediului inconjurator.

 

In anul scolar 2004-2005, „Creeaza-ti mediul!va fi implementat ca proiect pilot in 19 scoli din urmatoarele orase: Alesd, Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Campulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu Mures, Turda.

 

Creeaza-ti mediul! este modalitatea prin care Holcim Romania urmareste sa dezvolte in randul copiilor o atitudine pozitiva fata de mediul inconjurator si sa-i familiarizeze in acelasi timp cu terminologia de specialitate. Prin acest proiect, Holcim isi asuma o responsabilitate activa si raspunde unei nevoi de informare referitoare la modalitatile posibile de protectie si grija fata de resursele naturale”, a declarat in cadrul conferintei de presa Luminita Beldie, Communication Manager, Holcim Romania SA.

 

Una dintre cele mai importante componente ale proiectului consta in realizarea a patru publicatii educationale: Suport educational pentru elevii de clasa a IV-a, Suport educational pentru elevii de clasa a V-a, Ghid metodologic pentru personalul didactic si Dictionar de termeni. Suportul pentru elevi cuprinde informatii despre mediul inconjurator si componentele lui, despre poluare si formele de poluare ale mediului, dar si informatii privind protectia mediului inconjurator.

 

Proiectul este administrat de Fundatia CONCEPT prin componenta de programe pentru responsabilitate sociala corporatista. Ne-am implicat in aceasta initiativa pentru a identifica impreuna cu echipa Holcim Romania cat mai multe activitati prin care proiectul sa raspunda unor nevoi existente. Ideea companiei Holcim de a realiza un proiect prin care sa se furnizeze, intr-o maniera adecvata, informatiile necesare copiilor pentru a participa activ la protectia mediului inconjurator ni s-a parut binevenita. Suntem convinsi ca prin elementele creative pe care le propune, Creeaza-ti mediul!” se va bucura de popularitate in randul elevilor”, a adaugat Radu Mateescu, Presedinte Executiv, Fundatia CONCEPT.

 

In cadrul proiectului va fi organizat si un concurs de comunicare si creatie la care vor participa toate scolile implicate in proiect. Holcim va premia scoala castigatoare prin donarea unei cisterne de beton pentru reparatii. Numarul de beneficiari directi ai proiectului pilot este de peste 1.200 de elevi si mai mult de 40 de cadre didactice.

Data publicării: 06 Octombrie 2004 | 12:11
tipăreşterecomandă

Citeşte:

AdPrint - echipe de creatie din 13 tari europene si–au inscris lucrari in festival

Inca un rand de (la) Timisoreana!

Un nou nume in pleiada celebritatilor ce promoveaza McDonald’s - Heidi Klum

Prima saptamana de licitatii on-line pe site-ul www.nustadeoparte.ro s-a incheiat


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server