nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Profit operational Lufthansa de 218 milioane de euro

Consiliul executiv previzioneaza pentru acest an un profit de aproximativ 300 de milioane de euro

In pofida cresterii spectaculoase a pretului petrolului, Grupul Lufthansa inregistreaza un profit operational de 218 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru al anului 2004. "Punctele forte ale grupului s-au datorat abilitatii de adaptare, a capacitatii de inovare, precum si unei discipline financiare riguroase," a declarat Wolfgang Mayrhuber, CEO Lufthansa, la prezentarea rezultatelor financiare ale grupului pana la sfarsitul lunii septembrie.

 

Pentru intreg anul 2004, consiliul executiv estimeaza un profit operational de circa 300 milioane euro. Mayrhuber a accentuat idea ca acest rezultat nu este suficient pe termen lung: ”Aceste cifre, desi foarte bune pentru anul in curs, nu pot ascunde faptul ca avem nevoie de rezultate operationale mai bune pentru a asigura dezvoltarea durabila a companiei.” O contributie esentiala o are planul de actiune, care se refera la imbunatatirea veniturilor pana in 2006 la 1.2 miliarde euro.

Din cele 430 de milioane de euro prevazuti a fi economisiti anul acesta, deja au fost economisiti 354. 

 

Primele noua luni ale anului 2004 in cifre

 

Intre lunile ianuarie si septembrie, grupul Lufthansa a avut un venit de 12.7 miliarde de euro, cu 7.7% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Venitul provenit din trafic aerian a crescut cu 13%, totalizand 9,7 miliarde euro.

 

Costurile operationale au crescut doar cu 1.4%, ajungand la 13.1 miliarde euro. Cheltuielile de personal au totalizat 3,5 miliarde euro – fata de 3,4 miliarde in aceeasi perioada a anului precedent. Grupul a cheltuit 1,3 miliarde euro pe combustibil, ceea ce reprezinta o crestere de 30%. La ora actuala, lichiditatile grupului depasesc debitele financiare cu 791 de milioane de euro, prin comparatie cu datoria neta de 591 de milioane de la sfarsitul anului 2003.

 

Rezultatele operationale pentru primele noua luni ale anului 2004 se ridica la 251 milioane euro, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cand s-au inregistrat pierderi de 154 milioane. Cheltuielile de capital se ridica la 1,3 miliarde, din care 987 de milioane au fost alocate modernizarii flotei aeriene.

 

Lufthansa isi continua strategia de aliante si parteneriate, incheind recent acorduri cu South African Airways, TAP Air Portugal, Air India, precum si cu alti parteneri.

Data publicării: 15 Noiembrie 2004 | 13:22
tipăreşterecomandă

Citeşte:

AdPrint European Festival 2004 debuteaza peste o saptamana

Zone Vision schimba prefixul - 10 ani de prezenta constanta in Romania

Comunicare online si nu numai

Epopeea controversatului calendar la final

Online advertising


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server