Producatorii de bere vor mari pretul la halba
Producătorii de bere se aşteaptă ca preţul unei halbe de bere să crească în condiţiile în care barurile vor mări preţurile cu aproximativ 10 pence, anunţă itv.com.

Şefii producătorilor de bere pun creşterea preţului în seama unei veri 2003 secetoase şi foarte căduroase; ca urmare oamenii au băut atâta bere în încercarea de a se răcori încât berarii au fost obligaţi să cumpere materie primă scumpă petru a putea face faţă cererii în continuă creştere.

 

Vremea foarte căduroasă a avut ca efet secundar şi o recoiltă foarte slabă de hamei, fapt care a condus la o creştere emnificativă a costurilor de producţie.

 

Şi ca lucrurile să se înrăutăţească şi mai mult, producătorii de bere se gîndesc să-şi recupereze din costurile de promovare a produselor tot din buzunarul consumatorilor.

 

Drept urmare preţul mediu al unei halbe de bere va creşte până la 2,15 – 2,40 lire sterline. Lucrurile s-ar putea înrăutăţi şi mai mult în condiţiile în care cancelarul Gordon Brown va decide majorarea accizelor impuse acestui produs.