Millenium Communications a organizat prima editie a Festivinum
Parcul Herastrau a gazduit in perioada 28 - 30 mai prima editie a Festivinum, primul eveniment outdoor de amploare pentru industria producatorilor de vin. Peste 15.000 de oameni au vizitat festivalul pe parcursul celor 3 zile de manifestari.

Pe scena Festivinum au concertat Gheorghe Turda, Nelu Ploiesteanu si taraful sau, Ayda si grupurile rock Vita de Vie, Taxi si Spitalul de Urgenta.

 

Producatorii romani participanti la aceasta editie a Festivinum, Murfatlar, Jidvei, Cotnari, Tohani, Villa Royal, Alcovin Macin, si Vin Club Odobesti, au oferit peste 150 de sticle de vin ca premii la concursurile organizate de catre Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), initiatorul evenimentului.

 

PNVV a gazduit intr-un spatiu special amenajat degustari de vinuri impreuna cu presa si artistii prezenti. Scopul declarat al PNVV este acela de a informa si educa consumatorul roman de vin.

 

La Festivinum vanzarile au depasit asteptarile producatorilor expozanti, inregistrandu-se si numeroase contacte comerciale atat pentru piata interna, cat si pentru extern.

 

“Ne dorim ca Festivinum sa castige din ce in ce mai multa notorietate si sa fie perceput ca un eveniment major al anului. Acesta este motivul pentru care anul viitor vom lansa la nivel national un mega eveniment: “FESTIVINUM – LUNA VINULUI ROMANESC”, declara Ovidiu Gheorghe, director general al PNVV.

Partenerii primei editii a Festivinum au fost: Primaria Sectorului 1, Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola (ONIV), Prima TV, Radio Star, Ziua, Romania Libera, Gardianul, Sapte Seri.

 

Echipa care a organizat Festivinum a fost condusa din partea PNVV de catre Ovidiu Gheorghe - director general iar din partea Millenium Communications de catre Dan Ungureanu – Project Manager.