nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

CINEPUB 001 - la Cluj intre 2 si 5 iunie

Cunoscut pentru proiecte unice, ciudate si interesante (sa amintim ca el este parintele show-urilor multimedia de mare anvergura –  precum Marea Conexiune sau Odiseea Pacii 2001! -  precum si al below-the-line-ului rafinat si inteligent – vezi field activities in care a folosit la scara nationala spectacole de commedia dell-arte) Lucian Georgescu recidiveaza, de aceasta data la Cluj.

Directorul “falansterului” de marketing si proiecte culturale gav/balkanski.proiect produce, intre 2 si 5 iunie (in timpul TIFF), o manifestare care combina (dupa cum singur s-a exprimat) capra si varza, arta si comertul, filmul si publicitatea.

 

CINEPUB este o manifestare care aduna regizori de film si publicitate, cineasti si publicitari: printre special guests se numara Radu Muntean, Roy Duncan, Paolo Genovese, Alexandru Maftei, Saso Podgorsek, Tudor Lucaciu, Luca Miniero, Ovidiu Bose Pastina, Dan Chisu, Gabor Herendi, John Riley, Mihaela Rus, Dragos Alexandru, Vali Hotea, John Ketchum, Vladimir Krstevski, Frederic Lecuyer, Valentin Petuhov, Viorel Frangulea… CINEPUB inseamna un complex de evenimente, toate intilnindu-se “pe muchia” ghilotinei-intrebare: film si/sau advertising?

 

Se pare ca se poate si una si alta, cel putin asta demonstreaza selectia Kings of Ads a Cinematheque Jean-Marie Boursicot, prezentata in premiera in Romania: peste 75 de mari regizori de film (Woody Allen, Giuseppe Tornatore, Ridley Scott, Spike Jonze, Federico Fellini…) au “semnat generice” de super-scurt metraje – spoturi publicitare!

 

Printre delicatesele seminariilor se numara prezentarea Festivalului de la Portoroz, sustinuta de directorul executiv al acestuia, Ales Pavlin (tot o premiera nationala), expozitia de fotografie a lui Rachad el Jisr si prelegerea sa “fotografie sau pornografie in publicitate” si seminarul lui Luca Genovese si Paolo Miniero, fosti oameni de publicitate, autorii delicioasei comedii Incantesimo Napoletano.

 

Paolo si Luca vor selecta din public neprofesionisti pentru a produce un spot cu tema fund raising pentru Muzeul de Arta al Transilvaniei (locul primului CINEPUB!).

 

La Cluj va veni in persoana sa-si prezinte filmul regizorul Gabor Herendi, autorul celui mai mare succes de box office din Ungaria ultimilor zece ani – “Valami America – Nitica America!”

 

A doua editie CINEPUB este deja anuntata pentru toamna, avandu-l ca delicatesa pe Frederic Beigbeder, probabil la Bucuresti. Un maraton video este in pregatire in acest an in centrul tarii, la Sibiu, viitoarea capitala culturala a Europei.

CINEPUB este o idee inregistrata Lucian Georgescu si o productie gav-balkanski.proiect. Sponsorul principal este DUREX. Co-producatorul local este Vitrina Advertising.

Data publicării: 2 iunie 2004 | 13:15
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server