Parteneriat intre Guvernul Romaniei si IBM

Dupa luni de negocieri Guvernul Romaniei a ajuns la o intelegere cu IBM care s-a concretizat prin semnarea unui Memorandum de Intelegere pentru intensificarea colaborarii deja existente.

Scopul declarat al prezentului memorandum este „transformarea Romaniei intr-o societate informationala”.

 

Acordul a fost semnat din partea Executivului de ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, iar din partea IBM de Thomas Francese, vicepresedinte pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

 

Potrivit stipularilor contractuale, IBM va oferi asistenta in planificarea, acualizarea si implementarea strategiei de e-Guverment in Romania. Compania americana va oferi, deasemenea, suport si instruire companiilor locale de Tehnologia Informatiilor si va implica programatori romani in proiecte de dezvoltare de software.

 

Totodata, va fi continuata cooperarea cu autoritatile romane pentru promovarea celor mai noi tehnologii si softuri in programele educationale din scoli si universitati. IBM va furniza, astfel, infrastructura si competentele de baza pentru sustinerea solutiilor si aplicatiilor bazate pe sistemul de operare Linux, continuand dezvoltarea Centrului de Competenta Linux, din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. IBM este cea mai mare companie de tehnologia informatiei din lume, avand peste 80 de ani de experienta in domeniu.