nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Info

IMAS sustine ca nu a supraevaluat rezultatul PSD in alegeri

Mircea Kivu, directorul Executiv al Institutului de Marketing si Sondaje (IMAS), a respins la 15 iunie acuzatiile aparute dupa alegerile locale din 6 iunie, potrivit carora ar fi facut o previziune gresita privind rezultatul alegerilor pentru primaria Bucurestiului si ar fi supraevaluat rezultatele obtinute de PSD la nivel national.

IMAS a dat publicitatii un singur sondaj de opinie, contractat de Organizatia PSD Bucuresti, in perioada 8-14 mai, imediat dupa anuntarea candidaturii lui Geoana, pe un esantion de 1050 de persoane. Conform acestui sondaj, principalii candidati Traian Basescu si Mircea Geoana se aflau la egalitate cu 43% din intentiile de vot.

Sondajul a reprezentat o fotografie a momentului si nu o previziune, sustine IMAS. In realitate, institutul a efectuat trei sondaje pentru PSD, urmatoarele doua, din 15-21 mai si 22-28 mai nefiind publicate de catre beneficiar deoarece aratau scaderea preferintelor bucurestenilor pentru Geoana de la 43 la 34% si cresterea lui Basescu pina la 52%.

Legat de acuzatia privind supraevaluarea scorului PSD la alegerile pentru consiliile judetene, IMAS precizeaza ca nu a efectuat nici un sondaj la nivel national in legatura cu intentiile de vot pentru alegerile parlamentare. Rezultatele inregistrate prin intermediul serviciului sindicalizat (platit de mai multi clienti) Barometrul Opiniei Publice care se refera la intentia de vot pentru alegerile parlamentare au indicat in luna mai 45% pentru PSD cu tendinta descrescatoare in ultimele trei luni.

Unul dintre actionarii companiei si presedintele IMAS pina in primavara 2004 este Alin Teodorescu, in prezent membru al cabinetului Nastase.

Data publicării: 18 Iunie 2004 | 12:27
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server