Proiectul
Centrul pentru Jurnalism Independent anunta a treia intalnire din cadrul proiectului "CONSOLIDAREA CONVENTIEI ORGANIZATIILOR DE MEDIA", finantat de Uniunea Europeana, prin programul Phare 2001 Societate Civila - Componenta Educatie civica. Mass-Media Independente.

Reuniunea Conventiei Organizatiilor de Media (COM) se va desfasura in zilele de 19-20 2004, la Bucuresti, in sala de conferinte a Hotelului Residence (str. Clucerului, nr. 19). Vor participa reprezentanti ai organizatiilor membre COM, experti juridici si de media, precum si reprezentanti ai societatii civile cu interes demonstrat in promovarea libertatii de expresie si a independentei mass media.

Reuniunea va lua in discutie proiectul de Cod Deontologic rezultat in urma dezbaterilor di n cadrul COM, pe baza principiilor agreate in intalnirile anterioare. Reuniunea isi propune sa ofere un cadru deschis si informal pentru armonizarea eventualelor pozitii diferite ale membrilor. O atentie deosebita va fi data si modalitatilor de implementare a documentelor de auto-reglementare.

Conventia Organizatiilor de Media a fost creata in decembrie 2002 si reuneste peste 30 de asociatii si sindicate ale profesionistilor de media.

Programul este derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), in parteneriat cu Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu.

CJI este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care ofera instruire si asistenta profesionala ziaristilor si organizatiilor de presa din Romania.