Rupert Gavin vrea sa cumpere BBC Worldwide
Fostul director BBC Worldwide, Rupert Gavin, se afla in tratative cu investitori privati pentru o preluare la nivel managerial a departamentului comercial al BBC.

Printre posibilii sustinatori ai acestei initiative se numara Apax Partners, HG Capital, Candover Investments si 3i.

 

Gavin si-a anuntat decizia de retragere din postul de director executiv saptamana trecuta dupa de BBC a facut publica intentia de reevaluare a performantelor departamentelor comerciale interne. La momentul respectiv Gavin a declarat: “Daca se ajunge la o hotarare privind renuntarea la serviciul BBC Worldwide voi analiza indeaproape posibilitatea inaintarii unei oferte pentru preluarea acestuia”.

 

Exista speculatii conform carora noul director general Mark Thompson va propune vanzarea BBC Worldwide. BBCW este detinatorul unor drepturi pe parte de marketing asupra programelor corporatiei si detine divizia de publicatii tiparite precum si alte divizii cum ar fi cea care se ocupa de tiparirea si comercializarea cartilor a DVD-urilor si a albumelor muzicale ce apar sub sigla BBC. Tranzactia s-ar putea ridica la suma de 1 miliard de lire sterline.

 

Divizia comerciala a BBC a inregistrat anul trecut venituri de peste 650 de milioane si a avut un profit net de 37 de milioane. BBC Worldwide a obtinut un profit net de  141 de milioane de lire sterline.