Un radio local independent la un an de existenta - Radio Oltenita

Radio Oltenita, primul post de radio local din istoria municipiului Oltenita, sarbatoreste vineri, 9 iulie 2004, implinirea primului an de emisie si a primului an de cind oltenitenii au aflat ce inseamna sa fie la zi cu evenimentele importante legate de orasul lor.

Primul semnal de proba Radio Oltenita a iesit in eter in aprilie 2003, data oficiala de nastere a postului fiind 9 iulie 2003, cind a fost eliberata autorizatia tehnica pentru emisie de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

 

Radio Oltenita este in acest moment unica companie de media audiovizuala din municipiul Oltenita si imprejurimi, avind un format de tip Adult Contemporary, cu emisiuni informative, culturale, muzicale, religioase precum si de divertisment, in cadrul emisiunillor matinale. De asemenea, Radio Oltenita retransmite zilnic jurnalele de stiri si emisiunile BBC (Londra) si Deutsche Welle (Bonn).

 

Postul emite 24 de ore pe zi pe frecventa 99,4 MHz, cu putere de 50 W, pe o arie care acopera populatia municipiului Oltenita (jud. Calarasi) si a localitatilor din imprejurimi, insumind peste 50.000 de locuitori.

 

Echipa Radio Oltenita este formata din: Mihai Pavelescu – director general; Sandra Pavelescu – director executiv, director de publicitate; Laura Suzeanu – redactor sef; Alina Chirica – reporter; Cristian Cretu – redactor muzical; Dana Iatan, Theodor Bira, Dumitru Dragon, Virginia Mateias, preot Titus Dumitrica – realizatori; Georgian Meicu, Petrisor Dociu, Ciuboteanu Ionut – DJ.

 

Echipa Radio Oltenita a pornit de la zero pe o piata unde nu exista forta de munca specializata, a reusit sa se relanseze dupa o spargere a sediului in august 2003, a respins ingerintele puterii locale in politica editoriala, a participat la campania electorala pentru alegerile locale cu echidistanta si impartialitate, oferind oltenitenilor posibilitatea sa aleaga in cunostinta de cauza.

 

Radio Oltenita este un post de radio local neafiliat, detinut de compania independenta SC Media Manager SRL, avindu-i ca actionari pe Mihai Pavelescu (95%) si Sandra Pavelescu (5%).

 

Radio Oltenita a incheiat primul semestru al anului 2004 cu un profit de peste 100 de milioane de lei.