nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Info

Duma de Stat interzice publicitatea la bere

 

Duma de Stat a decis ca rusii s-au intins mai mult decat le este plapuma cand vine vorba despre publicitatea la bere. Forul legislativ rus a decis interzicerea reclamelor la bere intre orele 6 dimineata si 10 seara, inaintand in acest sens spre semnare presedintelui Vladimir Putin o lege care urmeaza a intra in vigoare o data cu aparitia sa in echivalentul rusesc al Monitorului Oficial.

 

In Rusia piata reclamelor la bere ocupa 10% din totalul timpilor de emisie si al spatiilor in reviste si ziare alocate reclamelor, aducand venituri ce se ridica la 1,4 miliarde de dolari anual.

 

“Reclamele la bere sunt atractive, repetate obsesiv si au un raspuns imediat in randul consumatorilor”, a declarat duminica Vladimir Vasilyiev, presedintele Comitetului pentru Securitate din Duma de Stat, motivand astfel adoptarea acestei decizii de catre Duma. Se pare ca d-l Vasilyiev nu intelege inca motivul de existenta al reclamelor si a publicitatii in general, adica aceea de a convinge oamenii sa cumpere anumite lucruri sau servicii.

 

Legea interzice aparitia in reclamele cu pricina a imaginilor in care apar oameni sau animale si impune ca 10 procente din spatiul reclamei sa fie alocat avertismentelor asupra efectelor pe care alcoolul le are asupra sanatatea umana. Mai mult, reclamele la bere nu vor mai putea aparea pe copertile revistelor si nici in cadrul arenelor unde au loc evenimente sportive sau in institutiile culturale.

 

Rusii afectati de aceasta lege, sau care au avut de castigat de pe urma acestui tip de publicitate, si-au manifestat iritarea la aflarea vestii. Presedintele Asociatiei Agentiilor de Comunicare, Vladimir Yevstafyev, a reactionat vehement spunand: “Este de-a dreptul o barbarie. Tiranie pe fata si lipsa crasa de responsabilitate. Nu este nimic altceva decat o manifestare populista ieftina.”

Data publicării: 2 August 2004 | 09:47
tipăreşterecomandă

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server