nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Dpdv

Guvernul a mai facut o miscare de integrare in absolut penibil

Intre alte fumigene jenant de ieftine trase pe banii publici - ca suspendarea timp de o zi a baronilor ori impozitarea furaciunilor dupa ce au fost aduse in legalitate -, Guvernul a mai detonat una: MISA este o organizatie care ameninta securitatea nationala!!! Un fel de al-qaida autohtona, ca tot din niscaiva ideologii orientale s-ar trage. Excitate, probabil, de integrarea in NATO, autoritatile doresc sa raporteze comandantului-automat o (penibila) victorie in lupta anti-terorista internationala.

 

La inceput au fost asmutiti mascatii asupra „sectantilor” - cu abuzurile de rigoare. Apoi au fost difuzate la tv câteva scene lasciv de ridicole, cu femei si barbati in curul gol. Dupa cura de „vacanta mare” si „fete fierbinti”, nici populatia rurala nu mai incânta de asa ceva la televizor. Prinzând momentul sa apara in presa, liderul fonctionarilor publici a declarat - din proprie initiativa sau in acord cu statutul - ca detine informatii despre inalti functionari din Administratie si Guvern care ar fi membri ai periculoasei organizatii. Urmeaza sa aflam câti cetateni isi tin mâna in buzunar in autobuz - ca demnitarii, care se cred platiti doar sa faca spume pe ecrane, si-au bagat-o pâna la cot in buzunarul statului.

 

Argatii si sergentii adulmeca mirosul de sânge al victimelor sigure. Fie acestia cretini, perversi, inchipuiti sau doar non-violenti. Fie si infractori, dar asta numai o Justitie decenta si nepolitizata o va putea hotarâ. Iar in România asa ceva nu exista... Actuali ministri pleni-potentati l-au insotit la tribunal pe colegul de partida Bivolaru, pentru a dovedi astfel Justitiei intreg sprijinul politic avut de inculpat. In rest, dupa ce a recoltat „taxa pe tvr”, statul returneaza acum banii imoral incasati: desigur, fara sa achite nici o despagubire; mai grav, fara ca nimanui sa nu-i treaca prin minte sa o ceara sau fara ca cineva sa aiba puterea de a se pune cu Puterea. Administrasia româneasca isi permite sa fie pe atât de amatorista pe cât este de discretionara. Convinsa ca nu va plati niciodata.

 

La o adica, MISA asta chiar e un pericol intern: pentru Guvern. Manifestatia solidara organizata in Bucuresti arata ca este vorba despre un grup destul de mare de persoane, raspânditi in tara, si având o puternica credinta comuna - alta decât spolierea statului impreuna cu Puterea! Agregata in mijlocul unui popor vândut producatorilor straini in caliatate de consumatori si anesteziat de surogatele alimentare cu gust de hrana pe care i le vâra pe gât publicitatea, o miscare ce poate revendica libertati civile este de-a dreptul stranie, obraznica si periculoasa.

 

Scandalul MISA are clasicele rosturi electorale: mai da ceva de rontait electoratului unei Puteri care se mentine la putere prin acorduri externe si prin manipularea opiniei publice interne. Uluitoare este insa asemanarea dintre scandalul MISA, inscenat de admninistratia social-democrata, si scandalul Meditatiei Transcedentale, inscenat de regimul comunist. La acea vreme s-a lasat cu intemnitari si degradari ale unor intelectuali periculosi pentru statul totalitar prin aceea ca stabilisera o retea de sociabilitate bazata de alte valori decât cele necesare mentinerii dictaturii si ca puteau medita impreuna - eventual si actiona la fel. Acum - desi Europa cere normalizarea Justitiei si Administratiei - precis ca nu se mai lasa nici macar cu degradarea celor care au comis abuzuri de procedura.

 

MISA poate fi o secta deviata, din onorabila yoga; iar Bivolaru poate fi un escroc, care a gasit modalitatea de a-si satisface, in particular, fanteziile sexuale pe care si le permit, pe fata, personalitatile lumii interlope românesti sau staruri de talie internationala. (Precum Hugh Heffner, care, daca ar veni in România, ar fi primit, la intrecere, de catre Primarul general al Capitalei, seful Guvernului si Presedintele tarii.) Daca firme ai unor acoliti de-ai lui guru Bivolaru au pacate fiscale, o va stabili Controlul - doar a stabilit-o si in cazul deputatului Bivolaru...

 

Cât despre morala publica, asta nu exista niciunde in terna Românie: de la vedetele pe baza de silicon, la curvasaraia din localurile cu staif - iar recuzita multor personalitati publice, care nu angajeazaa nici macar o contabila daca are peste 35 de ani, include neaparat si o secretara buna de amanta.

 

Cât despre pericolul national reprezentat de o organizatie cu dimensiuni oculte ca MISA, Guvernul si-ar putea aminti ca il include pe un mare sef mason declarat. Nu ca ar mai crede cineva in teoria conspiratiei universale. Dar, orisicât, un Guvern national nu se poate prezenta ca o internationala (transnationala, multinationala etc.) de interese; ar mai lipsi ca reprezentantii câtorva puternice servicii secrete straina sa fie angajati pe fata drept consilieri guvernamentali.

 

Petre Munteanu

Data publicării: 7 aprilie 2004 | 11:34
tipăreşterecomandă
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
apreciază

Citeşte:


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server