nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Comunicate

Internetul prinde aripi cu Lufthansa

Lufthansa este prima companie aeriana care lanseaza serviciul de acces la Internet in timpul zborului

Lufthansa, in colaborare cu compania Connexion, o subsidiara a Boeing, va lansa, in luna mai, programul FlyNet, prin intermediul caruia pasagerii vor avea acces la Internet pe timpul zborului. Lufthansa isi reconfirma statutul de lider pe piata aviatica, fiind prima companie aeriana din lume care investeste in serviciul de acces rapid la Internet prin conexiuni de tip broadband pe timpul zborului.

 

Lufthansa a fost intotdeauna un pionier in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologica a aviatiei si de anul acesta devine si prima companie aviatica care ofera, la bordul curselor sale, servicii de acces rapid la Internet, in urma testelor efectuate de-a lungul anului 2003.

 

In urma acestor teste, s-a dovedit ca pasagerii sunt interesati de accesul la Internet si ca sistemul nu interfereaza cu echipamentele de zbor ale avioanelor. Studiile facute de Lufthansa au dovedit ca 75% dintre pasagerii de business isi iau cu ei laptopul in calatorii, iar in perioada testelor, in medie 80 de pasageri pe zbor au folosit Internetul.

 

Pasagerii pe cursele de lung curier care vor zbura cu Lufthansa vor fi primii din lume care vor beneficia de conexiunea dintre birou, aeroport si avion, cu ajutorul programului FlyNet.

 

Incepand cu primul avion dotat cu FlyNet, programat sa plece din Munich in primavara anului 2004, Lufthansa a inceput sa echipeze aeronavele ce opereaza zboruri de lung curier, aproximativ 80 de aparate de zbor (Boeing 747-400, Airbus A330 si A340), cu sistemul FlyNet. Pentru inceput, sistemul va fi instalat pe 6 avione, urmand ca pana la sfarsitul anului inca 30 de avioane sa beneficieze de conexiuni Internet.

 

Serviciul FlyNet va fi valabil pentru pasagerii care vor zbura la toate cele trei clase, acestia configurand foarte usor conexiunea vor putea avea acces la stirile politice, financiare, informatii de life-style sau divertisment, primi si trimite e-mail-uri sau se vor putea conecta la Intranetul companiei.

 

Pentru viitor este prevazut ca, prin programul FlyNet, Lufthansa sa acorde ingrijiri medicale pacientilor cu probleme. Se vor putea transmite, prin intermediul conexiunii de Internet, parametrii vitali ai pacientului la sol, unde medicii specialisti pot pune un diagnostic exact si pot da indicatii medicale profesioniste la bordul avionului pentru tratarea pacientului.

 

Cu toate acestea, Internetul in avion nu va fi doar un mijloc de informare sau de distractie, ci va face posibila si instalarea de camere video, care ar putea monitoriza si transmite in direct ce se intampla in avion. Astfel, serviciul va face calatoriile mult mai sigure atat din punct de vedere al zborului, permitand un contact mai precis cu solul, cat si din perspectiva eventualelor amenintari teroriste.

Data publicării: 28 aprilie 2004 | 13:03
tipăreşterecomandă

Citeşte:

test cover

AdPrint - echipe de creatie din 13 tari europene si–au inscris lucrari in festival

Prima saptamana de licitatii on-line pe site-ul www.nustadeoparte.ro s-a incheiat

Craciun nordic fericit! (tot de la Coca-Cola)


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server