nu-i aşa că te preocupă imaginea?

Analiza

Turul Frantei si turul pantalonilor in vine

 

Superbe peisaje au dat astia la Eurosport toata perioada asta. Dementiale. Alpi, Pirinei, castele cocotate in varf de munte, orasele ca-n povesti, lume ce parea din alta lume. Si, peste toate trona un mandru soare, cum numa' la Eurosport poti vedea. N-am inteles, la asemenea peisaje, de ce-a mai fost nevoie sa se mai si populeze stradutele alea serpuitoare c-o liota de barbari ce carau intre picioare agregate pe doua roti, chinuindu-se sa le urce taman pe piscurile alea ravasitoare.

 

N-am intels in prima faza, crezand ca istoria se va repeta, ca va fi ca si anu' trecut, acum doi, trei sau chiar patru ani. Abia acu', in al 13-lea ceas, si tot atata runda, m-am prins de schema. Probabil, anu' asta, la incheierea turului se va striga celebra replica: regele a murit, pedaleaza regele! Varful de Lance, Armstrong, a parut, pana acum, cam rupt in fund, si la propriu si la figurat. Este posibila o revenire. Sa nu uitam ca omul asta s-a intors din morti pentru a le arata ciclistilor cine-i biciclistu' sef pe lumea asta, sau macar pe muntii Frantei. Spectacolul bicicletelor si-a muschilor aferenti este un deja vu. Mai mult ca oricând, insa, spectacolul de pe margine ne-a adus in fata ochilor faze de-un comic impins chiar pana la grotesc.

 

Pana si bravii nostri comentatori, atenti si bine instruiti, chiar harsiti in cateva tururi ale Frantei, au clamat nu de putine ori ca se-ntampla lucruri nemaivazute la un asemenea nivel. Si cum sa nu crezi asta cand vezi ca, acolo, pe marginea santului, bravul spectator alerarga zor mare cu pantalonii in vine, incurajandu-si astfel favoritul caruia ii iesisera deja ochii ca la melc de-atata efort.

 

Sute de kilometri de peisaj fantastic. Si-un cur gol protapit in toata splendoarea asta. Suna ca dracu', n'est pas? Sau suna deosebit de frantuzesc? Stiut fiind ca frantuzii sunt ai mai putin pudibonzi. Insa, de la lipsa de pudoare pana la marlania crasa este ceva drum. Prin astfel de comportamente, generos redate de o televiziune dedicata sportului, ne simtim mai mandri si mai europeni, vazand cu ochii cum distanta aia de 80 de ani se reduce sensibil.

 

Cu astfel de oameni, care dau o gaura in tur, spectacolul are si de pierdut si de castigat. Pierde din atentia ce trebuia acordata cumva exclusiv competitorilor si castiga pe scala audientelor, caci omul, curios din fire va vrea sa vada o eventuala parte a doua. Acum, stau si ma intreb: daca tipul ala care si-a afisat posteriorul mai bine de 10 secunde, in direct, la Eurosport, era o tipa? A? probabil nu mai scriam nimic azi. N-aveam timp. Ma uitam la televizor...


Bogdan Cercel

 

Data publicării: imagoo.ro | 2003
tipăreşterecomandă

Citeşte:

Bridge Communication a realizat primele spoturi TV ale marcii Krax pentru Star Foods

ARBOmedia si SEAT experimenteaza o noua forma de publicitate online

Mercury Promotions a organizat cea de a patra editie a Conferintei de vanzari si marketing COCA-COLA HBC

Cristi Borcea se antreneaza pentru Liga Campioanelor- in "Academia Catavencu"


Copyright © 2004 Imagoo. Toate drepturile rezervate.

Powered by Avandor Content Server